Curriculum vitae

Wegwijzer

Leerdoelen

In deze blended learning module leer je hoe je een curriculum vitae opstelt. Op basis van deze module moet je in staat zijn om:

  • een keuze te maken tussen de verschillende types en presentatiemogelijkheden van het cv;
  • een goede structuur uit te werken voor je cv;
  • de verschillende onderdelen van je cv inhoudelijk en talig goed uit te werken;
  • de opmaak van je cv professioneel te verzorgen;
  • de informatie in je cv strategisch af te stemmen op de concrete sollicitatiesituatie.

Opbouw

Deze module bestaat uit 3 onderdelen: theorie, oefeningen en een case. Je kunt beginnen met de theorie door te nemen. Voorstanders van een meer praktijkgerichte aanpak kunnen daarentegen starten met de oefeningen, of zelfs meteen aan de case beginnen. In de rechterkolom vind je verwijzingen naar de relevante pagina’s van de andere onderdelen, zodat je bijvoorbeeld makkelijk van de oefeningen naar de bijbehorende theorie kunt navigeren.

 

Welke volgorde je ook kiest, aan het einde van de sessie moet je de module volledig hebben doorgenomen. Je moet de theorie beheersen zodat je weet hoe je een goed cv opbouwt en uitwerkt.


Studiebelasting
De gemiddelde doorlooptijd van deze module is 4 uur. Op die tijd hebben de meeste studenten de theorie verwerkt, de oefeningen doorgenomen en hun ‘moeder-cv’ uitgewerkt.


Doelpubliek
Deze module is in de eerste plaats ontwikkeld voor studenten van de Universiteit Antwerpen in het kader van de colleges Professionele Communicatie. We gaan daarbij uit van een blended-learningaanpak.

Team

Deze module werd ontwikkeld door de Vakgroep Zakelijke Communicatie van de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Antwerpen Management School.
Medewerkers: Joris Smeets, Mariëlle Leijten, Liesbeth Opdenacker, Suzy Stals, Luuk Van Waes en Anne Verheyen.

 

Ontwikkeld: november 2006 | Laatst aangepast: februari 2021.

Wat is Calliope?
Calliope is een open online leercentrum voor professionele en academische communicatie. Het bevat verschillende modules. Sommige zijn genre-specifiek, andere zijn meer algemeen toepasbaar of ze overstijgen een genre, zoals de module crisiscommunicatie.

Hoe werkt het?
Modules bevatten verschillende onderdelen. Meestal zijn dat inleiding, theorie, oefeningen en cases. Gebruikers kiezen zelf hun leertraject, afhankelijk van hun leerstijl, voorkennis en beschikbare tijd. De cases zijn ontwikkeld voor onderwijs aan Universiteit Antwerpen, maar het staat iedereen natuurlijk vrij om ze te gebruiken.

Calliope 2.0
Deze website is een update van Calliope 1.0. Calliope 2.0 werd ontwikkeld door Luuk Van Waes en Suzy Stals.

 

Calliope 1.0
De eerste versie van Calliope werd ontwikkeld door Luuk Van Waes en Liesbeth Opdenacker. Calliope 1.0 werd gefinancierd door verschillende instanties:

 

Copyright
Calliope © 2001-2020. Alle rechten voorbehouden. Vraag onze uitdrukkelijke toestemming  als je dit materiaal wil kopiëren, reproduceren, publiceren, uploaden, posten, verzenden of op wat voor manier dan ook distribueren.

Contact
Luuk Van Waes, projectcoördinator
Suzy Stals, webmaster